25 okt

Anna-Karin Wärn 2018 års ledarskapsstipendiat

 

Gothia Akademi delar för trettonde året i rad ut sitt ledarskapsstipendium. I år går det till Anna-Karin Wärn, arbetschef inom anläggning/betong på Svevia i Göteborg.

Stipendiet är på 25 000 kr och delas ut till en person som har utmärkt sig genom sitt ledarskap, engagemang eller prestation bland både män och kvinnor. Särskild vikt läggs vid sökande som utmärkt sig inom områden som traditionellt domineras av män, eller som har utmärkt sig i konkurrens med (eller tillsammans med) lika stora delar män och kvinnor. Stipendiet instiftades 2006 i syfte att bidra till att samhället fortsätter att utvecklas i en riktning där våra döttrar får samma möjligheter som grannens söner att göra vad de vill av sina liv.

− Vi har fått många fina nomineringar av framgångsrika, omtyckta kvinnliga ledare som lyfter sina medarbetare och skapar vinnande team. Juryn har haft ett tufft jobb och efter noggrann research enades vi om Anna-Karin Wärn, en mycket kompetent och omtyckt ledare,  säger Petra Cederhed, VD för Gothia Akademi.

 

2018 års ledarskapsstipendium går till Anna-Karin Wärn, med följande motivering:

”Anna-Karin Wärn är arbetschef inom anläggning/betong på Svevia i Göteborg. Många kollegor och chefer beskriver hennes aldrig sinande energi och engagemang. En ledare som värnar om sina medarbetare. Ord som används för att beskriva hennes ledarstil är; sympatisk, ödmjuk, öppen, målinriktad, uthållig, förtroendeingivande, rak, empatisk och stöttande. En glädjespridare som skapar stark VI-känsla och gör att medarbetare vill stanna kvar i företaget. Att samarbeta och lyfta sin omgivning är naturliga inslag i hennes ledarskap. Hennes vinnande ledarstil visar vägen i en mansdominerad bransch och är en inspiration för såväl gammal som ung. En fantastisk förebild för barn och dagens unga kvinnor.”

 

Länkar

Bakgrund till stipendiet

Tidigare stipendiater

 

För ytterligare information:
Petra Cederhed, VD Gothia Akademi, petra.cederhed@gothia-akademi.se, 031-719 50 90

“I am still learning.”

Michelangelo

Ansök Tipsa kollega