Anna Sanderoth Vilkas

Examinator, Utbildare och coachmentor

Anna Vilkas är en av nyckelpersonerna på Gothia Akademi och huvud-utbildare på utbildningarna “Diplomerad Professionell Coach” och “Diplomerad Förändringsledare”. När Anna inte är på Gothia Akademi är hon, sedan 2013, professionell coach med eget bolag. Hon arbetar med förändringsledning genom föreläsningar, handgripligt styrelsearbete, workshops och coachning av företagare, chefer, medarbetare och team. Anna är en av tre svenskar (de andra två arbetar på Handelshögskolan i Stockholm) som får hålla i simuleringar med det simuleringsverktyg för förändringsledning som används på ledande universitet runt om i världen. Simuleringsverktyget är baserat på professor John P. Kotters forskning om framgångsrik förändring.

Innan Anna 2013 bytte vardag och blev egen så var hon ansvarig för förändringsledning på Hollands största familjeägda företag där hon också arbetat som HR Direktör.

Anna är ICF Master Certified Coach, har över 2500 timmars erfarenhet av coachning, har varit regionsansvarig för ICF Väst och vice ordförande för ICF Sverige. Hon är också certifierad INLPTA Coach och INLPTA Trainer.

Gothia Akademis deltagare beskriver Anna som “varm”, “öppen”, “engagerad”, “inspirerande”, “trygg”, “tydlig”, “sprudlande”, “äkta” och “pedagogisk”. Deltagarnas snittbetyg (skala 1-5) på Anna som utbildare är 4,85. Att döma av de senaste utvärderingarna så är det en siffra som inom kort kommer att vara ännu högre.

Kuriosa om Anna: Hon kan joddla och ska hon prompt bada i havet oavsett om det är varmt nog eller inte. Förutom man och barn spelar hunden Justin, också kallad Gösta, (en Bichon Havanaise) en central roll i hennes liv.

“I am still learning.”

Michelangelo

Ansök Tipsa kollega