6 mar

Så väljer du rätt coachutbildning

 

Hjälp, hur ska jag göra? Att välja coachutbildning är som att ta sig igenom en djungel! Hur ska jag veta vilken som är bäst? Här är tre värdefulla tips:

 

1) Välj en utbildning där du får med dig det du förväntar dig

Det absolut viktigaste när du väljer en coachutbildning är att du hittar en utbildning där du får med dig det du förväntar dig, så att du när du är klar fått med dig den kunskap och erfarenhet du är ute efter. Det gäller oavsett om du vill gå en utbildning för att certifiera dig som coach eller om du vill komma åt det coachande förhållningssättet för att bli ännu bättre inom ditt yrke.

 

2) Se till att du kommer att få ett intyg som är gångbart på marknaden

Välj en utbildning som är ackrediterad av International Coach Federation (ICF), världens i särklass största branschorganisation för coacher och coachutbildningar. Många gånger krävs det att du är ICF-certifierad för att få uppdrag. Det är coachens kvalitetsstämpel och en trygghet för dig i och med att ICF kontinuerligt och noggrant granskar utbildningen så den håller den höga standard som krävs av ICF.

 

3) Vad säger andra som har gått?

Ta reda på vad andra som har gått utbildningen tycker. Hör dig för i ditt nätverk om någon känner till utbildningen du funderar på att gå, läs referenser om utbildningen på hemsidan och kanske även på Facebook. Det går också fint att ringa utbildaren och be om referenser. Kanske du vill prata med någon som har samma yrke som du har nu, eller som gör det du vill göra i framtiden?

 

Frågor och svar om att välja coachutbildning.

 

“I am still learning.”

Michelangelo

Ansök Tipsa kollega