Ansök till januaristarten och få 10 % boka-tidigt-rabatt!

Gothia Akademis utbildning i

Katalyserande Coachning® (steg 1)

Katalyserande Coachning® (steg 1) är Gothia Akademis steg-1-utbildning i coachande ledarskap och professionell coachning. Du kommer att få mängder av verktyg för att förstå, utveckla och påverka - både dig själv och andra.

När du går den här utbildningen får du ta del av ett välbeprövat material som vi använt, utvecklat och förädlat sedan 2002. Oavsett om du är ute efter det coachande ledarskapet, det coachande förhållningssättet, redan är coach, eller vill bli coach – så börjar din utveckling på Gothia Akademi med denna steg-1-utbildning i Katalyserande Coachning®.

De främsta anledningarna till att så många är beredda att resa så långt för att gå denna utbildning är:

1) De som gått före dig är MYCKET nöjda

Snittbetyget på “utbildningen generellt” från de senaste 450 deltagarna är 4,93 (skala 1-5). Under “referenser” hittar du 100-tals omdömen från namngivna chefer, ledare, coacher och andra yrkeskategorier som valt Gothia Akademi innan dig.

2) Du får ett utbildningsintyg att vara stolt över

Gothia Akademi har alltid satsat på kvalitet. Vi samlar kontinuerligt in feedback och finjusterar utbildningen. Det är ingen slump att de som gått utbildningen före dig är så nöjda. Det är inte viktigt bara för att det ökar sannolikheten att du också kommer vara mycket nöjd. Det är också viktigt för att det goda rykte som följer med det, gör att kunder, uppdragsgivare och arbetsgivare sätter ett högt värde på att du valt att utbilda dig på just Gothia Akademi.

Det har också ett värde för utbildningsintyget att utbildningen är ackrediterad av International Coaching Federation (ICF) som är världens största, mest välkända och mest respekterade branschorganisation för professionella coacher och coachutbildare.

3) Du får unika möjligheter vidare

När du är klar med din steg-1-utbildning i Katalyserande Coachning® så har du möjlighet att gå steg-2-utbildningen som är den andra halvan av det som i 20 år varit Gothia Akademis fullständiga coachutbildning. Gothia Akademi är en av endast en handfull svenska utbildningsanordnare som kan erbjuda en ICF-ackrediterad steg-2-utbildning.

Dessutom är Gothia Akademi den enda svenska utbildningsanordnare som kan erbjuda en ICF-ackrediterad steg-3-utbildning. Steg-3-utbildningen är inriktad på mästerlighet inom coachning och förändringsledning genom team-coachning. Denna förändringsledarutbildning uppfyller utbildningskravet för certifiering hela vägen upp till ICF:s högsta certifieringsnivå för coacher (ICF Master Certified Coach (MCC)).

Läs mer om vårt populäraste erbjudande här: Gothia Akademis Premium-paket.

En fantastisk givande och lärande utbildning på så många sätt. Den ger verktyg att förändra och guida människor uppåt och framåt på rätt väg. Omvälvande, utvecklande – världsklass!

Anna Sandborn

Utvecklingsledare, Jönköpings kommun, Jönköping

Det bästa med utbildningen är helheten, pedagogiken, upplägg och innehåll samt den intima och öppna kultur som skapas i gruppen.

Bara att gratulera till en utomordentligt bra utbildning!

Anders Nilsson

Senior Business Advisor, Handelshögskolan vid Göteborgs universitet, Göteborg

Att gå utbildningen var ett val som jag är så glad och tacksam över att jag gjorde. Förväntningarna överträffades med råge.

Tina Ullström

Pricing Manager, Kantar Sifo, Göteborg

MÅLGRUPP

Katalyserande Coachning® är utformad för dig som vill ha ut riktigt mycket på kort tid – både när det gäller verklig kompetens och värde på utbildningsintyg. Många av dina kurskamrater kommer att vara ledare, chefer, konsulter, HR-människor, coacher och blivande coacher, men det kommer också finnas ett gäng som har en helt annan bakgrund och går den här utbildningen för att t.ex. utveckla sin förmåga att leda och coacha sig själv eller sina barn.

Det alla har gemensamt är ett intresse för att förstå, utveckla och påverka – både sig själv och andra. Och alla är nybörjare på de verktyg du kommer få lära dig under denna utbildning. Det gäller oavsett om du är 60 år och stadsdirektör, 45 år och erfaren coach, eller 22 år och sökande.

Steg-1-utbildningen i Katalyserande Coachning® kräver inga förkunskaper och oavsett hur mycket erfarenhet du har av ledarskap och coachning sedan tidigare så är det viktigt att du tillåter dig själv att vara nybörjare. Vi håller ett uppskattat högt tempo för att utnyttja tiden maximalt så att du får ut mesta möjliga av din utbildning.

OMFATTNING

Steg-1-utbildningen i Katalyserande Coachning® består av nio dagar uppdelade på tre tillfällen (3 + 3 + 3 dagar). Alla utbildningsdagar är obligatoriska. För att du ska få ut maximalt av dina utbildningsdagar så börjar vi alla utbildningsdagar kl. 08.30 och slutar alla utbildningsdagar kl. 16.30. Utbildningen består alltså av totalt 72 ICF-ackrediterade gemensamma utbildningstimmar. För att du ska få ut det bästa av utbildningen så rekommenderar vi att du mellan utbildningstillfällena lägger 30-60 minuter per vardagskväll på övning och självstudier.

UNDERVISNINGSMETOD

All undervisning sker ansikte-mot-ansikte i Gothia Akademis egna lokaler i Göteborg. Korta genomgångar varvas med praktisk färdighetsträning och reflektioner för att maximera lärandet.

INNEHÅLL OCH KURSMATERIAL

Under steg-1-utbildningen i Katalyserande Coachning® kommer du att få lära dig det du behöver för att bli en riktigt bra coach – oavsett om du ser utbildningen som ett sätt att bli vassare i din nuvarande roll, eller som ett steg vidare i ditt yrkesliv.

Du kommer att få med dig en gedigen uppsättning verktyg, grepp och metoder för att förstå, utveckla och påverka både dig själv och andra. Du kommer också att få flera omgångar med individuell feedback gentemot International Coaching Federations (ICF) kärnkompetenser för professionella coacher.

Du kommer också att få lära dig att påverka känslor, åsikter, föreställningar och beteenden – vilket du kommer ha mängder av nytta av – både professionellt och privat.

Genom hela utbildningen kommer du att öka din självkännedom och få arbeta med din egen personliga och professionella utveckling.

Steg-1-utbildningen i Katalyserande Coachning® kommer att ge dig verktyg som inte förutsätter expertis. Det innebär att du kommer bli väl förberedd för att coacha medarbetare utanför ditt eget expertområde. Du kommer bygga kompetens för att tillföra stora värden till personer som har kompetens som du själv inte har, vilket ger dig färdighetsförutsättningar för att arbeta med många olika typer av coachning.

Ditt kursmaterial är resultatet av nästan 20 års ständiga förbättringar och du får det inbundet som en bok med ditt namn tryckt på.

UTBILDARE OCH MENTORER

Alla dina utbildare och mentorer på Gothia Akademi har en gedigen och relevant arbetslivserfarenhet, är erkänt duktiga pedagoger, och innehar certifiering som ICF Master Certified Coach (MCC) eller ICF Professional Certified Coach (PCC).

SPRÅK

Svenska (både undervisning och litteratur)

UTBILDNINGSINTYG OCH CERTIFIERING

När du är klar med utbildningen kan du kalla dig “steg-1-utbildad i Katalyserande Coachning®”. Katalyserande Coachning® är ett registrerat varumärke vilket innebär att det bara är du och andra med samma utbildning som kommer kunna titulera sig på det sättet. Du får ett inramat utbildningsintyg där det framgår att du fullgjort din ICF-ackrediterade steg-1-utbildning i Katalyserande Coachning®. Utbildningsintyget visar att du har de utbildningstimmar som krävs både för ICF-medlemskap och för ICF-certifiering.

Du som redan har en ICF-certifiering kan använda detta utbildningsintyg för att uppfylla kravet på utbildningstimmar för certifiering på nästa nivå (PCC). Om du är, eller vill bli, verksam som professionell coach – se ICF:s svenska eller internationella webbsida för mer information om certifiering.

Tillval – ICF ”Level 1” intyg

Från 2023 har ICF en ny utbildningsackreditering ”Level 1” som ger den snabbaste vägen till den första coachcertifieringen. Väljer du detta tillval så kommer du få ytterligare ca 5 timmars mentorcoachning och får göra en coachexamination. Tillvalet kostar 10.000 kr + moms och ger dig ett ICF Level-1-intyg. När du sedan har 100 timmars klienterfarenhet kan du sedan ansöka om din första ICF-certifiering. För mer information om coachcertifieringar se ICF:s webbsida. Observera att det för de allra flesta är ett betydligt bättre val att satsa på Gothia Akademis premiumpaket istället – allt som ingår i det här tillvalet ingår nämligen i premiumpaketet och då får man också alla andra fördelar som följer med premiumpaketet.

MÄNGDER AV ANDRA FÖRDELAR

Mentorscoachning / professionell feedback

Minst en gång under varje utbildningsvecka kommer du att få coacha någon av dina kurskamrater medan någon av dina mycket kompetenta pedagoger (i de allra flesta fall en MCC) sitter med som mentor. Det är ett mycket uppskattat och värdefullt tillfälle för lärande, och något vi gör med stort hjärta. Totalt ingår 5,5 timmar mentorscoachning i utbildningen (varav 3*30 minuter individuellt).

Mer personlig feedback

Under utbildningens gång kommer du också att få mängder av personlig feedback från dina kurskamrater. Att gå den här typen av utbildning kräver interaktion och egna upplevelser, det kan aldrig ersättas av böcker.

Finansiering

För privatpersoner och småföretagare erbjuder vi räntefri avbetalning mot en uppläggningsavgift på 300 kr + moms. Man betalar då halva avgiften som alla andra och resterande belopp jämnt fördelat över kommande fyra månader. Vi gör en kreditupplysning.

Boende

Det är fantastisk roligt att våra deltagare är beredda att resa från Sveriges alla hörn och från våra grannländer. Vi tipsar gärna dig som reser om bra boenden i olika prisklasser. Det finns allt från lyxhotell till mysiga pensionat på promenadavstånd.

Jobb

Många som går vår utbildning har inga planer på att byta karriär eller börja jobba som coacher, utan gör det för att bli ännu vassare i sin nuvarande roll. Om du tillhör dem som arbetar eller vill arbeta som coach så får du genom Gothia Akademi och ICF tillgång till ett stort och mycket värdefullt nätverk.

Fortbildning

Gothia Akademi arrangerar kontinuerligt seminarier, fortbildningsdagar och andra aktiviteter för att du ska få möjlighet att uppdatera dig, nätverka och få inspiration. Det mesta bjuder vi våra tidigare kursdeltagare på helt gratis som rent mervärde – bara för att du hade den goda smaken att välja Gothia Akademi. En utbildning hos Gothia Akademi är mycket mer än ett vackert kursmaterial i bokhyllan, det är ett erbjudande om livslångt lärande.

Vidare studier

Eftersom våra utbildningar är ackrediterade av världens största branschförening för coachutbildningar så kan du studera vidare, inte bara hos Gothia Akademi, utan i stora delar av världen. Om du vill studera vidare hos oss så finns förutom Gothia Akademis Premium-paket också möjligheten att gå Gothia Akademis steg-3-utbildning i Katalyserande Coaching® och bli Certifierad Förändringsledare.

VÄLJA GOTHIA AKADEMIS PREMIUM-PAKET ISTÄLLET?

Gothia Akademis steg-1-utbildning i Katalyserande Coachning® är en mycket prisvärd kvalitetsutbildning. Den utgör också den första halvan av Gothia Akademis Premium-paket.

Om du väljer att gå hela Premiumpaketet (steg 1 + steg 2 + coachexamination) så får du ta del av hela den coach- och ledarskapsutbildning som sedan 2002 har varit vår stolthet. Det viktigaste är kanske att du får ytterligare 9 fantastiska utbildningsdagar som syftar att ta dina färdigheter till nästa nivå. Vi vågar påstå att det inte finns någon annan coach- och ledarskapsutbildning i Sverige som ens är i närheten av jämförbar med Gothia Akademis Premiumpaket när det gäller förhållandet mellan pris, nöjda kursdeltagare och värdet på utbildningsintygen. Det är en extremt prisvärd om du tittar på vad du får för pengarna.

Ibland är det naturligtvis så att pengarna inte räcker till för det allra bästa även om man delar upp betalningen. Ibland är det naturligtvis så att tiden inte räcker till hur gärna man än vill. Det är därför som man sedan 2012 har kunnat välja att gå “bara” den första halvan av Gothia Akademis Premium-paket. Det gör att du slipper välja mellan ”allt eller inget”.

ANSÖKAN OCH ANTAGNING

Vi tar emot ansökningar löpande så länge vi har platser kvar till utbildningen. När du har ansökt så bokar vi en antagningsintervju som oftast görs per telefon. Du förbinder dig inte till något genom att skicka in en ansökan.

“I am still learning. ”

Michelangelo

Ansök Infoträffar