Coacha som ett fullblodsproffs

Gothia Akademis utbildning

Katalyserande Ledarskap®

Katalyserande Ledarskap® är Gothia Akademis steg-2-utbildning i coachande ledarskap och professionell coachning. Det är den här utbildningen som gör att International Coach Federation (ICF) låter Gothia Akademi göra kvalitetskontrollen för internationell certifiering som professionell coach (PCC).

Katalyserande Ledarskap® får lika fina (eller ännu finare) deltagarbetyg som steg-1-utbildningen Katalyserande Coachning®.

Målet med Gothia Akademis utbildning Katalyserande Ledarskap® är att du ska bli en så skicklig coach så att din praktiska färdighet (det du faktiskt kan göra med dina kunskaper) når upp till den nivå som ICF förväntar sig av en certifierad professionell coach. Vi vill att du, när du möter verkligheten, ska känna, och få tydliga bevis på att du har fått en ypperlig utbildning hos Gothia Akademi. Vårt enda sätt att nå det målet är att leverera kvalitet långt utöver det vanliga.

Tipsa en vän:

Att den här utbildningen är väl värd investeringen är solklart. Du får uppleva möten som går på djupet, som omtumlar och som inger hopp. Gothia Akademi håller hög kvalité och visar ett genuint och helhjärtat engagemang för varje enskild deltagare. Det är en fantastisk utbildning.

Sandra Olofsson

Innovationsrådgivare, Mittuniversitetet, Östersund

HELT MAGISKT! Den här utbildningen har varit en fantastisk resa och gett många insikter. Allt i en miljö med mycket medmänsklighet och värme.

Helen Alfredsson

PhD i psykologi, coach/mentor/föreläsare, Livek AB, Göteborg

Den här utbildningen är en fantastisk investering i egen utveckling. Den ger användbara verktyg både för coachningssituationer, ledarskap och privatlivet. Det är utan tvivel den bästa utbildning som jag har gått.

Björn Lillieström

Seniorrådgivare, Nordiska Ministerrådet, Köpenhamn

INNEHÅLL

Under utbildningen kommer du att lära dig att:

 • o  coacha team och grupper,
 • o  påverka andra genom skarpa formuleringar och nya perspektiv,
 • o  stötta personlig utveckling genom betingning och triggers,
 • o  ställa frågor på en djupare nivå,
 • o  förändra föreställningar om saker och ting,
 • o  leda förhandling med två eller fler parter inblandade,
 • o  använda olika kommunikations-stilar för att nå olika resultat,
 • o  prestations-coacha,
 • o  använda metaforer för att övertyga och/eller skapa nya insikter,
 • o  hitta nya vägar i svåra beslutssituationer,
 • o  och mycket, mycket mer.

Du kommer att få mängder av verktyg för att förstå, utveckla och påverka dig själv och din omgivning – både på jobbet och på hemmaplan.

OMFATTNING

Utbildningen består av åtta obligatoriska utbildningsdagar uppdelade på tre tillfällen (3 + 3 + 2 dagar). För att du ska få ut maximalt av dina utbildningsdagar så börjar vi alla utbildningsdagar kl. 08.00 och slutar alla utbildningsdagar kl. 17.00. Utbildningen består alltså av totalt 64 gemensamma ICF-ackrediterade utbildningstimmar. För att du ska få ut det bästa av utbildningen så rekommenderar vi att du mellan utbildningstillfällena lägger 30-60 minuter per vardagskväll på övning och självstudier.

UTBILDARE

Alla dina utbildare och mentorer på Gothia Akademi är erfarna coacher, erkänt duktiga pedagoger och certifierade av ICF.

 

Tillval – Diplomerad Professionell Coach

Som tillval har den som önskar möjlighet att göra en individuell coachexamination och få ut ett intyg som Diplomerad Professionell Coach. Detta tillval kostar 5.000 kr + moms.

Detta intyg kan du, om du så önskar och när du har den erfarenhet som krävs, använda som underlag för att ansöka om ICF-certifiering. För mer information om certifiering se ICF:s webbsida.

 

UNDERVISNINGSMETOD

All undervisning sker ansikte-mot-ansikte i Gothia Akademis egna lokaler i Göteborg. Korta genomgångar varvas med praktisk färdighetsträning och reflektioner för att maximera lärande.

SPRÅK

Svenska (både undervisning och litteratur)

MÅLGRUPP

Den här utbildningen vänder sig till dig som gått Gothia Akademis steg-1-utbildning Katalyserande Coachning®. De flesta väljer att läsa Katalyserande Ledarskap® i direkt anslutning till Katalyserande Coachning®, eftersom dessa två utbildningar tillsammans utgör det premium-paket som ICF har gett sin finaste ackreditering (ACTP). Om du inte har tiden eller pengarna för att kunna läsa både utbildningarna som en helhet så går det naturligtvis att läsa denna utbildning längre fram.

FÖRKUNSKAPSKRAV

Gothia Akademis utbildning Katalyserande Coachning® (eller motsvarande utbildning på Gothia Akademi). Om du har gått en ICF-ackrediterad utbildning tidigare men inte gått den på Gothia Akademi så är det rätta valet för dig att istället titta på utbildningen Katalyserande Coachning®.

ANSÖKAN OCH ANTAGNING

När du har skickat in din ansökan så kontaktar vi dig. Efter en antagningsintervju har du möjlighet att bli erbjuden en plats på utbildningen. Du förbinder dig inte till något förrän du har tackat ja till en plats som du har blivit erbjuden.

“I am still learning.”

Michelangelo

Ansök Tipsa kollega