Se till att säkra din plats

Ansök här

Gothia Akademis utbildning

Professionell Coach Premium (ICF) ACC- & PCC-nivå

Utbildningen ger dig rätten att kalla dig "Diplomerad Professionell Coach" och vi vågar påstå att det är en unik utbildning, men det finns fler förklaringar till varför våra deltagare reser från när och fjärran:

Ackrediterad av ICF på två nivåer
Gothia Akademis premiumutbildning till professionell coach är ackrediterad av International Coach Federation (ICF) och certifieringsgrundande för både ACC och PCC – vilket är mycket sällsynt. Eftersom utbildningen är en av endast en handfull svenska coachutbildningar som är ackrediterade som ACTP (Accredited Coach Training Program) så räknas Gothia Akademis examination som den sista kvalitets-kontrollen av dig som vill bli ICF-certifierad coach.

Ger möjlighet till NLP-certifikat
Gothia Akademis coachutbildning är också ackrediterad av Sveriges största och mest respekterade NLP-organisation (INLPTA) vilket gör den helt unik. Den ettåriga coach-utbildningen innehåller inte bara en NLP-diploma-utbildning, utan även en fullständig grundutbildning i NLP (NLP Practitioner). För den som vill finns möjligheten att, mot ett tillägg på 3000 kr + moms, få ut ett INLPTA-certifikat och titeln NLP Practitioner.

Höga deltagarbetyg
Utbildningen är inte bara gedigen, den får också höga deltagarbetyg. De brukar ligga mellan 4,7 och 4,9 på en femgradig skala.

Målgrupp
Denna coachutbildning är gjord för dig som inte bara vill ha ett smakprov utan är ute efter det allra bästa och mest prisvärda. Eftersom det är en omfattande utbildning så kan du vara säker på att du kommer att omge dig med kurskamrater som verkligen är engagerade och vill få ut mesta möjliga av utbildningen.

Utbildningen kräver inga förkunskaper men vi håller ett mycket uppskattat tempo under utbildningsdagarna för att snabbt få upp alla på en hög nivå.

HELT MAGISKT! Den här utbildningen har varit en fantastisk resa och gett många insikter. Allt i en miljö med mycket medmänsklighet och värme.

Helen Alfredsson

PhD i psykologi, coach/mentor/föreläsare, Livek AB, Göteborg

Den här utbildningen är en fantastisk investering i egen utveckling. Den ger användbara verktyg både för coachningssituationer, ledarskap och privatlivet. Det är utan tvivel den bästa utbildning som jag har gått.

Björn Lillieström

Seniorrådgivare, Nordiska Ministerrådet, Köpenhamn

Att den här utbildningen är väl värd investeringen är solklart. Du får uppleva möten som går på djupet, som omtumlar och som inger hopp. Gothia Akademi håller hög kvalité och visar ett genuint och helhjärtat engagemang för varje enskild deltagare. Det är en fantastisk utbildning.

Sandra Olofsson

Innovationsrådgivare, Mittuniversitetet, Östersund

Innehåll och kursmaterial

Under utbildningens gång kommer du att få lära dig allt du behöver för att bli en förstklassig coach oavsett om du ser utbildningen som ett karriärskifte eller som ett sätt att utvecklas i ditt nuvarande yrkesliv.

Du kommer att få lära dig att använda coachens kärnkompetenser skickligt.

 1. Etik och professionalism
 2. Coachningsöverenskommelsen
 3. Förtroende och tillit
 4. Närvaro och flexibilitet
 5. Aktivt lyssnande
 6. Kraftfulla frågor
 7. Direkt kommunikation
 8. Skapa medvetenhet
 9. Utforma åtgärder
 10. Målsättning och planering
 11. Ansvarstagande och uppföljning

Du kommer också att få lära dig att påverka känslor, åsikter, föreställningar och beteenden – vilket du kommer ha mängder av nytta av utanför coachrollen – både professionellt och privat.

Genom hela utbildningen kommer du att öka din självkännedom och få arbeta med din egen personliga och professionella utveckling.

Gothia Akademis coachutbildning kommer du att kunna använda för att coacha säljare, arbetslösa, sjuka, kollegor, kunder, anställda, par, grupper, barn, chefer, vänner, idrottare eller rätt och slätt – coacha dig själv.

Du kan använda utbildningen för att arbeta med excecutive coaching, lifecoaching, teamcoaching, relationscoachning, coachande ledarskap, wellness coaching och personlig utveckling. För dig som siktar på en framtid som professionell coach kommer det finnas mängder av tillfällen för att hitta din nisch och lägga upp en strategi för att nå dina mål.

Ditt kursmaterial är resultatet av 10 års arbete och du får det inbundet som en bok med ditt namn tryckt på.

DIPLOM & CERTIFIERINGAR

Gothia Akademi är som enda svenska utbildningsföretag ackrediterade av både världens största coachorganisation (ICF – international Coach Federation) och av värdens största sammanslutning av NLP-utbildare (INLPTA – International NLP Trainers Association).

Gothia Akademis premiumutbildning till professionell coach är INTE bara certifieringsgrundande för ACC (första ICF-nivån). Gothia Akademis premiumutbildning är certifierings-grundande för:

1) ACC (grundnivå ICF)

2) PCC (avancerad nivå ICF)

3) Möjligt tillval: INLPTA-certifikat till NLP Practitioner (INLPTA grundnivå NLP)

Certifieringskostnaden för NLP-utbildningen ligger på 3000 kr + moms. ICF-certifiering ansöker man alltid om hos ICF. Den kostnaden tillkommer oavsett vilken coachutbildning man väljer.

UNDVIK BESVIKELSE – ANsök om plats I GOD TID

Eftersom vi bara finns i Göteborg och antalet platser är begränsade, är trycket på våra utbildningar stort. Gör din ansökan i god tid så att du har möjlighet att få en plats till just den utbildning du vill gå. Våra utbildningar brukar vara fullsatta långt innan kursstart. Vi kan tyvärr inte ta emot alla som vill gå och det är lika tråkigt varje gång vi måste neka någon en plats för att utbildningen redan är full – så gör din ansökan i god tid.

 

Mängder med andra fördelar

Mentorscoachning

Du kommer att få minst 10 timmars mentorscoachning (individuellt och i grupp).

Personlig feedback
Under utbildningens gång kommer du att få mängder av personlig feedback både från dina kurskamrater och dina lärare.

Egen ”lyxcoach”
De flesta kursdeltagare blir erbjudna en gratis “lyxcoach”. Lyxcoachen är en kursdeltagare från en tidigare grupp som snart är klar med sin utbildning.

Finansiering
För privatpersoner erbjuder vi avbetalningar i upp till 24 månader och för småföretagare upp till 12 månader.

Boende
Det är fantastisk roligt att våra deltagare är beredda att resa från Sveriges alla hörn och från våra grannländer. Vi tipsar gärna dig som reser om bra boenden i olika prisklasser.

Fortbildning
Gothia Akademi arrangerar kontinuerligt seminarier, fortbildningsdagar och andra aktiviteter för att du ska få möjlighet att uppdatera dig, nätverka och få inspiration. Det mesta bjuder vi våra tidigare kursdeltagare på helt gratis som rent mervärde – bara för att du hade den goda smaken att välja Gothia Akademi. En utbildning hos Gothia Akademi är mycket mer än ett vackert kursmaterial i bokhyllan, det är ett erbjudande om livslångt lärande.

Vidare studier
Eftersom våra utbildningar är ackrediterade av internationellt välkända och respekterade organisationer så kan du studera vidare, inte bara hos Gothia Akademi, utan i stora delar av världen.

Om du så önskar kan du välja att bygga på din ettåriga coachutbildning med ytterligare en termins studier och sedan certifiera dig som coach med NLP-inriktning och NLP-användare på avancerad nivå (NLP Master Practitioner). Båda certifikaten utfärdas genom Sveriges största och mest respekterade NLP-organisation International NLP Trainers Association (INLPTA) och Gothia Akademi är den enda svenska utbildningsföretag som har ackrediterats för att certifiera coacher med NLP-inriktning genom INLPTA.

Jobb
Många som går vår coachutbildning gör det för att de vill ha coachkompetens och något riktigt tungt i sitt CV – utan några planer på att byta karriär. En och annan planerar att starta eget eller söka jobb som coach och vi delar naturligtvis med oss av våra erfarenheter och vidarebefordrar de förfrågningar vi får från coachföretag som behöver anställa duktiga coacher.

UTBILDNINGEN TÅL ATT JÄMFÖRAS

Om du har tagit dig tid att jämföra utbildningen med andra alternativ så vet du att den är extremt prisvärd. Anledningen till att vi klarar att hålla allra högsta kvalitet på våra utbildnigar trots att priset avviker så kraftigt från marknaden i övrigt är att:

1) Gothia Akademi har en unik ställning med ackrediteringar från två certifierings-organisationer vilket möjliggör samverkanseffekter som ingen annan kan erbjuda.

2) Gothia Akademi finns bara i Göteborg vilket gör att vi kan förse dig med det bästa vi har att erbjuda – hela tiden.

3) Gothia Akademi växer långsamt trots att efterfrågan på våra utbildningar vida överstiger utbudet. Det gör att du får ta del av beprövad kvalitet.

4) Gothia Akademis utbildningar brukar vara fullsatta långt innan kursstart, vilket gör att vi kan lägga energin på det som vi är bäst på – att arrangera riktigt, riktigt bra utbildningar.

5) Gothia Akademi har ingen ambition att synas mest eller bli störst. Istället satsar vi på dig som kursdeltagare. Det gör att våra kursdeltagare är väldigt nöjda och du kan sluta irra runt i utbildnings-djungeln när du upptäckt Gothia Akademi.

“I am still learning.”

Michelangelo

Ansök Tipsa kollega