Kriterier ICF-certifiering på ACC-nivå

Det är många frågor som snurrar i huvudet när man är sugen på att gå en coachutbildning. En av dem är vad det krävs för att bli certifierad coach. Här är en kort sammanfattning av vad du behöver. Det är mycket att sätta sig in i och du har säkert sådant du undrar över. Vår Petra Cederhed svarar gärna på dina frågor. Du når henne på 031-719 50 90 eller petra.cederhed@gothia-akademi.se

 

Vad krävs för att kunna ICF-certifiera sig på ACC-nivå?

ACC-nivån är den första av tre certifieringsnivåer inom ICF. För att kunna certifierad dig på ACC-nivå behöver du först och främst ett utbildningsintyg på minst 60 timmar från en utbildning som är ackrediterad (godkänd) av ICF – ett ACTP– eller ACSTH-program. Gothia Akademis utbildning till Diplomerad Coach är godkänd på ACSTH-nivå och Premiumpaketet på ACTP-nivå.

Du behöver även 10 timmars dokumenterad mentorcoachning under minst tre månaders tid. Ska du certifiera dig på ACC-nivå behöver din mentorcoach vara certifierad på lägst ACC-nivå.

Du ska ha samlat på dig minst 100 timmars coachningerfarenhet med minst 8 klienter och dokumenterat denna i din klientlogg. Minst 75 av samtalen ska vara betalda av klienterna.

När du uppfyller kriterierna ovan och har laddat upp din dokumentation på ICF:s internationella hemsida, kontrollerar ICF att du har skickat in det underlag de behöver. Därefter (efter ett tag) får du ett mail med en länk till ett kunskapstest. Observera att tiden går igång när du klickar på länken, så gör det först när du har tid att sätta dig ner och göra testet. För den som inte klarar av det digitala kunskapstestet, finns det möjlighet att göra om detta för $75 USD.


Vad kostar ICF-certifieringen?

För ICF-medlemmar kostar det $300 USD och för icke ICF-medlemmar $500 USD. Beroende på när på året du väljer att ansöka om din certifiering, kan det alltså löna sig att först lösa ett medlemsskap innan du ansöker om din certifiering. I början av året kostar medlemskapet lite drygt $300 USD och i slutet av året lite drygt $80 USD. Ett årligt medlemskap i ICF kostar $245 USD och det förnyas den 31 mars varje år, därav den högre kostnaden för den som ansöker om ACC-certifiering under årets första månader. Medlemskapet sträcker sig då i mer än ett år.

 

Summa summarum

– Ett utbildningsintyg på minst 60 timmar från ICF-ackrediterad utbildning.

– 10 timmars mentorcoachning.

– 100 timmars coachningerfarenhet i din klientlogg, minst 8 klienter, minst 75 timmar ska vara betalda.

– Klara ICF:s kunskapstest

 

 

Länk till ACC-ansökan för dig som har ett ACTP-intyg från din utbildning.

Länk till ACC-ansökan för dig som har ett ACSTH-intyg från din utbildning.

 

“I am still learning. ”

Michelangelo

Ansök Infoträffar