Varför ska jag välja en ICF-ackrediterad coachutbildning?

Kort svar: Du får en vettig utbildning och ett välkänt utbildningsintyg.

Långt svar:

  1. Det finns en hel djungel av coachutbildningar på marknaden. En del är bra. En del är inte så bra.
  2. Det är svårt att avgöra vilken coachutbildning som är bra och vilken som inte är bra, om man inte får hjälp av en utomstående granskare.
  3. International Coach Federation (ICF) granskar och godkänner coachutbildningar genom ackrediteringar.
  4. Med över 30.000 medlemmar världen över är ICF med bred marginal Sveriges, Europas och världens största och mest välkända branschförening för coacher.

Det här innebär naturligtvis inte att alla coachutbildningar som inte är ICF-ackrediterade är dåliga, lika lite som det innebär att alla ICF-utbildningar är lika bra. Men du slipper i alla fall ett riskmoment. Det är inte roligt att uppleva att man slängt pengarna i sjön. Det är inte heller så roligt att upptäcka att det inte finns en människa som känner igen det som kommer att stå i ditt CV.

Väljer du en ICF-utbildning så vet du att utbildningen är granskad och att du kommer att ha en utbildning i ditt CV som andra känner igen och känner förtroende för.

Och du ska veta att även om du avgränsar ditt sökande till ICF-utbildningar så är utbudet stort.

 

Varför ska jag välja en ICF-ackrediterad coachutbildning med “ACTP”?

Kort svar: Det ger dig det absolut bästa utbildningsintyg du kan ha på din coachkompetens.

Långt svar:

 1. ACTP (Accredited Coach Training Program) är den ICF-ackreditering som ställer högst krav på den ackrediterade coachutbildningen.
 2. I Sverige finns det bara en handfull utbildningsföretag med ACTP-ackreditering. Gothia Akademi har en ACTP-ackreditering.
 3. En ACTP-ackreditering innebär att coachutbildningen är så bra att ICF inte behöver göra några ytterligare färdighetstest för den som är ACTP-examinerad och vill bli certifierad professionell coach (PCC).
 4. Alla som inte gått en ACTP-utbildning och vill bli certifierad professionell coach får betala mer för sin certifiering och måste demonstrera sina coachfärdigheter för ICF, och har du valt en halvbra coachutbildning så är risken naturligtvis att du får bakläxa.
 5. Nästan två tredjedelar av de som blir certifierade har gått en ACTP-utbildning.

 

Varför ska jag välja Gothia Akademi?

Kort svar: Du får en riktigt bra utbildning och ett värdefullt utbildningsbevis.

Långt svar:

 1. Gothia Akademi har utbildat coacher sedan 2003 – coachutbildningar är vår specialitet.
 2. Snittbetyget på Gothia Akademis utbildningar, på en femgradig skala, ligger mellan 4,7 och 5,0.
 3. Gothia Akademi har bokstavligen talat hundratals referenser med tydliga avsändare på hemsidan.
 4. Bland Gothia Akademis referenser kan du gång på gång läsa beskrivningar som: “Mycket proffsig”, “Gedigen”, “Välstrukturerad”, “Rolig”, “Tankeväckande”, “Inspirerande”, “Fantastisk” och “Otroligt användbar”.
 5. Gothia Akademis har många deltagare som, när det behövs, reser långt för att få gå sin coachutbildning hos just Gothia Akademi – en del reser över 100 mil.
 6. Gothia Akademis premiumutbildning i coachning är en av endast en handfull svenska coachutbildningar som fått den finaste ackrediteringen (ACTP) av ICF.
 7. Med din coachutbildning på Gothia Akademi kommer också möjligheten att certifieras i NLP.
 8. Du får ta del av de verktyg som gjort att Anthony Robbins av många anses som världens bäste coach.
 9. Henrik Cederhed (utbildningsansvarig) har utbildat coacher sedan starten 2003 och är en av ett tiotal personer i Sverige som har nått upp till ICF:s högsta certifieringsnivå för coacher – ICF Master Certified Coach (MCC).

 

 

“I am still learning.”

Michelangelo

Ansök Tipsa kollega