Varför ska jag välja en ICF-ackrediterad coachutbildning?

Kort svar: Du får en vettig utbildning och ett välkänt utbildningsintyg.

Långt svar:

  1. Det finns en hel djungel av coachutbildningar på marknaden. En del är bra. En del är inte så bra.
  2. Det är svårt att avgöra vilken coachutbildning som är bra och vilken som inte är bra, om man inte får hjälp av en utomstående granskare.
  3. International Coaching Federation (ICF) granskar och godkänner coachutbildningar genom ackrediteringar.
  4. Med ca 50.000 medlemmar världen över är ICF med bred marginal Sveriges, Europas och världens största och mest välkända branschförening för coacher och coachutbildare.

Det här innebär naturligtvis inte att alla coachutbildningar som inte är ICF-ackrediterade är dåliga, lika lite som det innebär att alla ICF-utbildningar är lika bra. Men du slipper i alla fall ett riskmoment. Det är inte roligt att uppleva att man slängt pengarna i sjön. Det är inte heller så roligt att upptäcka att det inte finns en människa som känner igen det som kommer att stå i ditt CV.

Väljer du en ICF-utbildning så vet du att utbildningen är granskad och att du kommer att ha en utbildning i ditt CV som andra känner igen och känner förtroende för.

Och du ska veta att även om du avgränsar ditt sökande till ICF-utbildningar så är utbudet stort.

 

Varför ska jag välja en Level-2-ackrediterad coachutbildning?

Kort svar: Det ger dig det absolut bästa utbildningsintyg du kan ha på din coachkompetens.

Långt svar:

 1. ”Level 2” är den ICF-ackreditering för grundutbildningar som ställer högst krav på den ackrediterade coachutbildningen.
 2. I Sverige finns det bara några enstaka utbildningsföretag med en Level-2-ackreditering. Gothia Akademi har en Level-2-ackreditering.
 3. En Level-2-ackreditering innebär att coachutbildningen är så bra att ICF inte behöver göra några ytterligare färdighetstest för den som är Level-2-examinerad och vill bli certifierad professionell coach (PCC).
 4. Alla som inte gått en Level-2-utbildning och vill bli certifierad professionell coach får betala mer för sin certifiering och måste demonstrera sina coachfärdigheter för ICF, och har du valt en halvbra coachutbildning så är risken naturligtvis att du får bakläxa.
 5. Nästan två tredjedelar av de som blir certifierade har gått en Level-2-utbildning.

 

Varför ska jag välja Gothia Akademi?

Kort svar: Du får en riktigt bra utbildning och ett värdefullt utbildningsbevis.

Långt svar:

 1. Erfarna specialister. Gothia Akademi har utbildat coacher sedan 2003 – coachutbildningar är vår specialitet.
 2. Ett talande snittbetyg. på Gothia Akademis utbildningar, på en femgradig skala, ligger mellan 4,8 och 5,0. (Snittet från de senaste 400 personerna som gått steg-1-utbildningen är 4,94).
 3. Över 1000 identifierbara referenser. Gothia Akademi har bokstavligen talat över 1000 referenser med tydliga avsändare på hemsidan. Det gör det lätt för dig att stämma av att vi håller vad vi lovar.
 4. Förtroendet att utbilda blivande mästare. Gothia Akademis premiumutbildning i coachning är en av endast en handfull svenska coachutbildningar som fått ICF:s Level 2 ackreditering. Och Gothia Akademi är det enda Svenska utbildningsföretag som kan erbjuda en Level-3-utbildning som uppfyller utbildningskravet hela vägen upp till den högsta certifieringsnivån – ICF Master Certified Coach (MCC).
 5. Pedagoger utöver det vanliga. Våra kursdeltagare utvärderar kontinuerligt alla utbildare. Det gör att alla utbildare hela tiden har tillgång till förstahandsinformation från verkligheten. Det är helt enkelt inte möjligt att vara en återkommande utbildare på Gothia Akademi och gå omkring och tro att man är en utbildare utöver det vanliga – utan att ha solida bevis för att man är en utbildare utöver det vanliga. Över åren har vi också byggt upp en stark bas av formell kompetens. I Sverige finns det ca 25 coacher som är certifierade på den högsta nivån (ICF Master Certified Coach). Sex av dem arbetar på Gothia Akademi. På Gothia Akademi har också Tracy Sinclair utbildat sedan 2014. Hon var under 2018-2019 styrelseordförande för International Coaching Federation på global nivå och därmed den yttersta representanten för världens största branschförening för coacher och coachutbildare. Henrik Cederhed som är Director of Training på Gothia Akademi ingår i den lilla internationella grupp som bedömer skickligheten hos de coacher som, efter 2500 timmars erfarenhet, har möjlighet att genomgå coachbranschens främsta mästarprov – certifiering som ICF Master Certified Coach. Det finns alltså goda skäl att påstå att vi vet vad vi pratar om. Pedagogerna på Gothia Akademi är något utöver det vanliga.

 

 

“I am still learning. ”

Michelangelo

Ansök Infoträffar