Coacha som ett fullblodsproffs

Gothia Akademis utbildning

Katalyserande Coachning® (steg 2)

Katalyserande Coachning® (steg 2) är Gothia Akademis steg-2-utbildning i coachande ledarskap och professionell coachning. Det är inte bara en lysande ledarskapsutbildning utan också anledningen till att International Coach Federation (ICF) låter Gothia Akademi göra kvalitetskontrollen för internationell certifiering som professionell coach (PCC).

Katalyserande Coachning® (steg 2) får lika fina (eller ännu finare) deltagarbetyg som steg-1-utbildningen i Katalyserande Coachning®.

Målet med Gothia Akademis steg-2-utbildningen Katalyserande Coachning® är att du ska bli en så skicklig coach så att din praktiska färdighet (det du faktiskt kan göra med dina kunskaper) når upp till den nivå som ICF förväntar sig av en certifierad professionell coach. Vi vill att du, när du möter verkligheten, ska känna, och få tydliga bevis på att du har fått en ypperlig utbildning hos Gothia Akademi. Vårt enda sätt att nå det målet är att leverera kvalitet långt utöver det vanliga.

HELT MAGISKT! Den här utbildningen har varit en fantastisk resa och gett många insikter. Allt i en miljö med mycket medmänsklighet och värme.

Helen Alfredsson

PhD i psykologi, coach/mentor/föreläsare, Livek AB, Göteborg

Den här utbildningen är en fantastisk investering i egen utveckling. Den ger användbara verktyg både för coachningssituationer, ledarskap och privatlivet. Det är utan tvivel den bästa utbildning som jag har gått.

Björn Lillieström

Seniorrådgivare, Nordiska Ministerrådet, Köpenhamn

Att den här utbildningen är väl värd investeringen är solklart. Du får uppleva möten som går på djupet, som omtumlar och som inger hopp. Gothia Akademi håller hög kvalité och visar ett genuint och helhjärtat engagemang för varje enskild deltagare. Det är en fantastisk utbildning.

Sandra Olofsson

Innovationsrådgivare, Mittuniversitetet, Östersund

INNEHÅLL

Under utbildningen kommer du att lära dig att:

 • o  coacha team och grupper,
 • o  påverka andra genom skarpa formuleringar och nya perspektiv,
 • o  stötta personlig utveckling genom betingning och triggers,
 • o  ställa frågor på en djupare nivå,
 • o  förändra uppfattningar och föreställningar,
 • o  leda förhandling med två eller fler parter inblandade,
 • o  använda olika kommunikations-stilar för att nå olika resultat,
 • o  prestations-coacha,
 • o  använda metaforer för att övertyga och/eller skapa nya insikter,
 • o  hitta nya vägar i svåra beslutssituationer,
 • o  och mycket, mycket mer.

Du kommer att få mängder av verktyg för att förstå, utveckla och påverka dig själv och din omgivning – både på jobbet och på hemmaplan.

OMFATTNING

Utbildningen består av åtta obligatoriska utbildningsdagar uppdelade på tre tillfällen (3 + 3 + 2 dagar). För att du ska få ut maximalt av dina utbildningsdagar så börjar vi alla utbildningsdagar kl. 08.00 och slutar alla utbildningsdagar kl. 17.00. Utbildningen består alltså av totalt 64 gemensamma ICF-ackrediterade utbildningstimmar. För att du ska få ut det bästa av utbildningen så rekommenderar vi att du mellan utbildningstillfällena lägger 30-60 minuter per vardagskväll på övning och självstudier.

UTBILDARE

Alla dina utbildare och mentorer på Gothia Akademi har en gedigen och relevant arbetslivserfarenhet, är erkänt duktiga pedagoger, och innehar certifiering som ICF Master Certified Coach (MCC) eller ICF Professional Certified Coach (PCC).

 

Tillval – coachexamination

Investeringen för detta tillval är 5 000 kr + moms och är till för dig som vill kunna kalla dig “Diplomerad Professionell Coach”. Du kommer då att göra en individuell coachexamination där dina färdigheter bedöms enligt samma standard som om det vore ett färdighetstest för certifiering som ICF Professional Certified Coach (PCC). Det gör att du inte behöver göra något färdighetstest om du vill ansöka om certifiering som ICF Professional Certified Coach (PCC). För mer information om certifiering se ICF:s webbsida.

 

UNDERVISNINGSMETOD

All undervisning sker ansikte-mot-ansikte i Gothia Akademis egna lokaler i Göteborg. Korta genomgångar varvas med praktisk färdighetsträning och reflektioner för att maximera lärande.

SPRÅK

Svenska (både undervisning och litteratur)

MÅLGRUPP

Chefer, ledare, konsulter, HR-personal, coacher och blivande coachar m.fl. som gått steg-1-utbildningen i Katalyserande Coachning®, och vill bredda och fördjupa sina kunskaper i coachande ledarskap och professionell coachning.

FÖRKUNSKAPSKRAV

Gothia Akademis steg-1-utbildning i Katalyserande Coachning® (eller motsvarande utbildning på Gothia Akademi). Om du har gått en ICF-ackrediterad utbildning tidigare men inte gått den på Gothia Akademi så är det Katalyserande Coachning® (steg 1) som blir perfekt för dig.

ANSÖKAN OCH ANTAGNING

När du har skickat in din ansökan så kontaktar vi dig. Efter en antagningsintervju har du möjlighet att bli erbjuden en plats på utbildningen. Du förbinder dig inte till något förrän du har tackat ja till en plats som du har blivit erbjuden.

“I am still learning.”

Michelangelo

Ansök Tipsa kollega