Teamcoachning

Vi har många alumner som gått Gothia Akademis Förändringsledarutbildning som arbetar med teamcoachning i en eller annan form.
Den ackreditering som vi har genom den här teamcoachningsutbildningen är framför allt en fantastisk möjlighet att för dig som gått Gothia Akademis Förändringsledarutbildning.

Målgrupp

Utbildningen är öppen för alla, men för de flesta som inte redan gått Gothia Akademis Förändringsledarutbildning så är det ett bättre val att börja med steg-1-utbildningen i Katalyserande Coachning. Det gäller även den som primärt är intresserad av teamcoachning.

För två grupper av människor är det här en lysande möjlighet. En målgrupp består av de som redan gått Gothia Akademis Förändringsledarutbildning och vill certifiera sig som teamcoacher. För dig ger den här  teamcoachningsackreditering en väldigt attraktiv väg till certifiering som teamcoach. Den andra målgruppen är ledare, chefer och företagare som har hört talas om Gothia Akademi, som gärna hade gått alla våra utbildningar men som har väldigt svårt att få till tiden för att kunna gå något mer än nio dagar.

 

 

Frågor och svar

Fråga: Jag vill gå en utbildning för att bli ännu bättre på att coacha både individer och team, ska jag välja steg-1-utbildningen eller Teamcoachningsutbildningen?

Svar: Om pris över huvud taget är en fråga så ska du välja steg-1-utbildningen, och i samma veva titta på om du kan få till tiden för Premiumpaketet, för då är det en ännu bättre lösning. Om det inte är viktigt vad det kostar och det är uteslutet att få till tiden för hela Premiumpaketet – då är Teamcoachningsutbildningen ett bättre alternativ.

 

Fråga: Om jag går Teamcoachningsutbildningen som första utbildning hos er och jag sen skulle komma på att jag vill gå fler av Gothia Akademis utbildningar, hur ser möjligheterna ut då?

Svar: Eftersom du som går Teamcoachingsutbildningen får med dig 2/3 från steg-1-utbildningen i Katalyserande Coachning så kan du gå vidare direkt med steg-2-utbildningen. Några enstaka moment kommer du känna igen från Teamcoachningsutbildningen men på det stora hela så är det nytt material som du kommer kunna använda med både individer och team. Vill du sen gå Förändringsledarutbildningen också, så går det bra. Men där finns ett överlapp på ca 1/3 av innehållet. Det blir en betydligt dyrare lösning att gå den vägen, kanske inte om man jämför med andra utbildningsanordnare, men Gothia Akademis Premiumpaket (steg 1 + steg 2) är ett väldigt, väldigt attraktivt alternativ. Även för den som primärt kommer använda sina coachningsfärdigheter med team.

 

Fråga: Jag har gått en längre coachutbildning hos en annan utbildningsanordnare och funderar på Teamcoachningsutbildningen men blir lite orolig över att 2/3 av utbildningen är från steg-1-utbildningen och att det skulle kännas för ”grundläggande” för mig mig. Hur ska jag tänka?

Svar: I våra steg-1-grupper så finns det ofta med coacher som både är välutbildade och erfarna, och som är supernöjda med sin steg-1-utbildning i Katalyserande Coaching. Så det tror vi verkligen inte du behöver vara orolig för. Men vill du så kan du alltid höra av dig så kan vi koppla ihop dig med någon som har gått samma eller en liknande utbildning som dig innan de påbörjade sin utbildning i Katalyserande Coachning.

 

Jag har gått Gothia Akademis steg-1-utbildning och funderar på om jag ska gå steg-2-utbildningen eller Teamcoachningsutbildningen, hur ska jag göra?

Svar: Du ska definitivt gå steg-2-utbildningen. Det blir inte en bra lösning att gå Teamcoachningsutbildningen. Du får betala fullpris för utbildningen samtidigt som du kommer känna igen 2/3 av innehållet från din steg-1-utbildning. Verktygen och förhållningssättet är i mångt och mycket det samma oavsett om man coachar team eller individer. Och det du lär dig på steg-2-utbildningen i Katalyserande Coachning kommer du att ha god nytta av när du coachar team också.

 

Fråga: Jag har gått Gothia Akademis Premiumpaket (steg 1 och steg 2) och funderar på om jag ska gå Förändringsledarutbildningen eller Teamcoachningsutbildningen. Hur ska jag tänka?

Svar: Superenkelt. Du ska definitivt gå Förändringsledarutbildningen. Teamcoachningsutbildningen består av 2/3 från steg-1-utbildningen och 1/3 från Förändringsledarutbildningen. Du kommer att få ut mycket mer av att gå Förändringsledarutbildningen.

 

Fråga: Jag har gått Gothia Akademis Förändringsledarutbildning och vill certifiera mig som teamcoach, vad finns det för möjligheter då?

Svar: Eftersom Teamcoachningsutbildningen bygger på delar som du redan tagit del av så kommer vi, med 99% säkerhet, kunna erbjuda en väldigt attraktiv och prisvärd lösning för att du som gått Gothia Akademins Förändringsledarutbildning ska kunna komplettera med de formaliteter som krävs för att du ska uppfylla utbildningskraven för att certifieras som teamcoach. Vår förhoppning är att vi under hösten 2024 kommer kunna erbjuda denna lösning för alla som gått Förändringsledarutbildningen tidigare (inklusive de som som gått under våren 2024). Det kommer sannolikt finnas bra erbjudanden längre fram också. Men inget som hösten 2024. Har du gått Förändringsledarutbildningen tidigare, eller planerar att gå den under våren 2024, så skicka ett mail till petra.cederhed(a)ga.se så sätter vi upp dig på en intresselista för hösten 2024.

 

När kommer det ut datum för teamcoachningsutbildningen?

Senast i mars 2024 bör allt informationsmaterial och alla datum för start i september 2024 vara klara. Vill du sätta upp dig på intresselistan så skicka ett mail till petra.cederhed(a)ga.se

“I am still learning. ”

Michelangelo

Ansök Infoträffar