Vad ska man tänka på när man väljer ledarskapsutbildning?

Börja med att bestämma dig för om du, just nu, är ute efter en utbildning med tyngdpunkten på teori eller med tyngdpunkten på färdighet. Om du är ute efter att fylla på med mer teori så rekommenderar vi en kurs på universitetet, eller ett besök på t.ex. Akademibokhandeln. Vill du ha en upplevelsebaserad utbildning som ger dig praktiska färdigheter som du har stor nytta av i din vardag – då är Gothia Akademis utbildningar ett lysande val.

 

Hur vet man vilka ledarskapsutbildningar som har tyngdpunkten på färdighet?

Det är inte en helt enkel fråga. Man behöver nästan ha gått utbildning själv eller pratat med någon som gått den. Rent generellt så är det nog så att utbildningar i coachande ledarskap dominerar bland de mest färdighetsinriktade ledarskapsutbildningarna. Coachning är en praktisk färdighet. En utbildning i coachande ledarskap utan återkommande färdighetsträning skulle inte vara mycket värd.

 

Hur hittar man en bra utbildning i coachande ledarskap?

Kort svar: Prata med folk och leta dig fram till någon som din mage säger att du kan lita på.

Långt svar: Eftersom utbildningar i coachande ledarskap länge haft en stark ställning på marknaden så finns det en uppsjö aktörer som erbjuder utbildningar i coachande ledarskap. En del är bra och en del är inte så bra. Det är en riktig djungel för den som försöker hitta de allra bästa utbildningarna bland allt marknadsförings-brus. Att googla är naturligtvis ett alternativ. Problemet med Google är att det du hittar där är 1) Utbildningsföretag som betalar Google för att synas på Google, 2) marknadsförings-företag (utbildning.se, studentum.se, allautbildningar.se etc.) som tar betalt av utbildningsföretag för att de ska synas på Google via dem, och 3) Utbildningsföretag som har betalat någon för sökmotoroptimering på Google. Faktum är att det numer kanske är mer framgångsrikt att be sina LinkedIn- eller Facebook-kontakter om tips. Ytterligare ett alternativ är att ringa ett coachutbildningsföretag, vilket som helst, och fråga dem vilka fler coachutbildningsföretag som har ett fint rykte i branschen. Ringer du några stycken och ställer samma fråga så kommer du både skapa dig en bra bild av branschen och få ett första intryck av en människa på de olika ställena.

 

Varför ska jag välja Gothia Akademi om jag är ute efter en ledarskapsutbildning?

Kort svar: Stabilt snittbetyg från deltagarna på 4,95 och över 1000 namngivna referenser sedan 2002.

Långt svar: Vi tycker att det starkaste argumentet för att välja Gothia Akademi är att vi har en mycket gedigen historia av nöjda chefer och ledare som gått Gothia Akademis utbildningar innan dig. Vi gör finjusteringar i utbildningarna hela tiden men grunden – utbildningsmaterialet, utbildarna och arrangemanget runt omkring – kommer vara det samma i din utbildningsgrupp som det var i utbildningsgruppen innan.

Fakta i fallet är att i de senaste åtta steg-1-grupperna så är snittbetyget på ”utbildningen generellt” 4,95 (på en 5-gradig skala). Den som tycker att det låter för bra för att vara sant, kan själv kontakta någon av våra tidigare kursdeltagare. Även om de naturligtvis inte kan gå i god för hur det var i andra grupper så kan de i alla fall bekräfta att de själva hade kurskamrater som var väldigt, väldigt nöjda med sin utbildning på Gothia Akademi. Det är därför det finns över 1000 referenser på vår webbsida. Där finns förnamn, efternamn, yrke, arbetsgivare och ort. För den som själv vill kontrollera så är det bara att hugga i högen och kontakta personen.

 

Om jag ska gå en ledarskapsutbildning på Gothia Akademi, vilken ska jag välja?

Det är en super-enkel fråga. Då ska du ansöka till Gothia Akademis steg-1-utbildning i Katalyserande Coachning. Även om du är intresserad av våra andra utbildningar så börjar det alltid med steg-1-utbildningen.

 

Vad bör jag göra innan jag ansöker?

Titta i din kalender – det är obligatorisk närvaro på alla moment. Om någon utbildningsdag krockar med något i din kalender som du inte vill eller kan prioritera bort så titta på nästa kursstart istället. Observera att utbildningarna ofta är fullsatta långt innan kursstart så titta gärna på datum för fler kursstarter – ifall det skulle vara så att vi inte kan erbjuda en plats till den närmaste starten.

 

Förbinder man sig till något genom att ansöka?

Nej.

“I am still learning. ”

Michelangelo

Ansök Infoträffar