ICF-coach

Vad är en ICF-coach?

En ICF-coach är en coach som är medlem* i Sveriges, Europas och världens största branschförening för professionella coacher - International Coach Federation (ICF).

Vad kan man använda en ICF-coach till?

En ICF-coach kan användas för att:

1) Hitta lösningar på problem

2) Göra det som är bra ännu bättre

Det är naturligtvis inte bara företagsledare och presidenter som har nytta av en coach. Alla kan få ut mer av sina yrkesliv och privatliv genom att ta sig tiden att tänka till på riktigt då och då. Det låter rätt logiskt, eller hur?

 

Hur funkar ICF-coachning?

Den metod som en ICF-coach arbetar med handlar om att ställa frågor för att du ska hitta dina egna lösningar. Det handlar inte om att coachen ska tala om för dig vad du ska göra.

Och då kan man ju fråga sig vad katten du ska med en sån coach till. Problemet är att även om vi har lösningen på det mesta så finns den oftast inte lättillgänglig. ICF-coachens uppgift är att ställa de frågor som gör att du hittar dina egna lösningar. Det är det du ska ha ICF-coachen till.

Poängen med att ställa frågor som gör att du hittar dina egna lösningar är att:

1) Du alltid kommer att ha mycket bättre koll på din situation och därmed vad som skulle kunna fungera för dig.

2) Lösningar som man kommer på själv, känner man mer för än lösningar som man får serverade från andra.

 

* För att bli medlem i ICF krävs det bland annat att man har gått gått en ICF-godkänd coachutbildning som Gothia Akademis steg-1-utbildning. Det är till och med så att de flesta certifierade coacher har gått en ännu mer omfattande utbildning – som Gothia Akademis ettåriga premium-paket i coachning.

 

“I am still learning. ”

Michelangelo

Ansök Infoträffar