Gothia Akademi delar för fjortonde året i rad ut sitt ledarskapsstipendium. I år går det till Emanuela Caira Manager, Product and Quality Management, Volvo Group Trucks Technology.

Stipendiet är på 25 000 kr och delas ut till en person som har utmärkt sig genom sitt ledarskap, engagemang eller prestation bland både män och kvinnor. Särskild vikt läggs vid sökande som utmärkt sig inom områden som traditionellt domineras av män, eller som har utmärkt sig i konkurrens med (eller tillsammans med) lika stora delar män och kvinnor. Stipendiet instiftades 2006 i syfte att bidra till att samhället fortsätter att utvecklas i en riktning där våra döttrar får samma möjligheter som grannens söner att göra vad de vill av sina liv.

− Vi har i år liksom tidigare år, fått in många nomineringar av inspirerande och kompetenta kvinnliga ledare i Sverige. Årets stipendiat är sig själv fullt ut i sin ledarroll och hon leder sitt team med värme, humor och genuint engagemang, säger Petra Cederhed, VD för Gothia Akademi.

 

2019 års ledarskapsstipendium går till Emanuela Caira, med följande motivering:

Emanuela Caira, Manager, Product and Quality Management, Volvo Group Trucks Technology tilldelas 2019 års ledarskapsstipendium med följande motivering: 

Med stort engagemang leder Emanuela Caira en mångkulturell och kompetent grupp på 18 personer. Emanuelas kollegor vittnar om att hon är en mycket uppskattad ledare som lyssnar noga och engagerat och verkligen stöttar var och en i deras utveckling. Samtidigt driver hon viljestarkt på för resultat, förändringar och utveckling i organisationen. Hon är också mycket aktiv i det globala ledarnätverket och hon investerar i sin egen utveckling, angelägen om att ta sig an nya utmaningar. Emanuela har en vinnande ledarstil som gör att många ser fram emot att gå till jobbet.

Emanuela Caira är en god förebild och väl värd att uppmärksammas för den hon är – en ledare.

“I am still learning. ”

Michelangelo

Ansök Infoträffar