Ansök till mars- eller majstarten - få 10 % i boka-tidigt-rabatt

Ansök här

Gothia Akademis utbildning

Diplomerad Coach (steg 1)

Oavsett om du redan är coach, vill bli coach eller är ute efter det coachande förhållningssättet och det coachande ledarskapet så är denna utbildning ditt nästa steg. Du kommer att få mängder av verktyg för att förstå, utveckla och påverka både dig själv och andra. Utbildningen är ackrediterad av International Coach Federation (ICF) och utformad i linje med kompetenskraven för ICF Professional Certified Coach (PCC).

Det finns förklaringar till varför våra deltagare reser från när och fjärran:

Mycket Höga deltagarbetyg

Utbildningen är inte bara kompakt och prisvärd, den får också mycket höga deltagarbetyg. Gruppens snittbetyg på utbildningen som helhet ligger mellan 4,7 och 5,0 på en femgradig skala.

Ackrediterad av ICF

Utbildningen är ackrediterad av International Coach Federation (ICF) som är världens största, mest välkända och mest respekterade branschorganisation för professionella coacher.

Certifieringsgrundande

Många går Gothia Akademis coachutbildningar för att bli bättre i sitt nuvarande arbete, eller för att komma vidare i sitt yrkesliv. Men en del går naturligtvis också en coachutbildning för att de arbetar, eller vill arbeta som professionella coacher och har insett värdet av en certifiering. När du har gått Gothia Akademis utbildning Diplomerad Coach så uppfyller du utbildningskravet för att ansöka om certifiering på ICF:s första nivå (ACC). Har du redan en ICF-certifiering på den första nivån så kommer du genom denna utbildning t.o.m. att uppfylla utbildningskravet för certifiering på den andra nivån (PCC).

Även för den som redan har gått en coachutbildning

Det blir allt vanligare att personer som redan gått en coachutbildning, men inte gjort det på Gothia Akademi, söker upp oss. Ofta handlar det om en coach som redan är certifierad på den första nivån (ACC) och vill förbereda sig inför den andra certifieringsnivån (ICF Professional Certified Coach (PCC)) just hos Gothia Akademi. Då är det den här utbildningen man ska gå. Vi utbildar mot PCC-nivå från första utbildningsdagen och det har visat sig vara väldigt uppskattat – både av nybörjaren och av den erfarne. Vi har haft så många erfarna coacher som lämnat denna utbildning supernöjda så vi känner oss helt trygga i att säga att det kommer vara en lysande utbildning även för dig som söker nästa certifieringsnivå.

 

acsth_web

 

 

     Skriv ut utbildningsbroschyr om Diplomerad Coach.

En fantastisk givande och lärande utbildning på så många sätt. Den ger verktyg att förändra och guida människor uppåt och framåt på rätt väg. Omvälvande, utvecklande – världsklass!

Anna Sandborn

Utvecklingsledare, Jönköpings kommun, Jönköping

Det bästa med utbildningen är helheten, pedagogiken, upplägg och innehåll samt den intima och öppna kultur som skapas i gruppen.

Bara att gratulera till en utomordentligt bra utbildning!

Anders Nilsson

Senior Business Advisor, Handelshögskolan vid Göteborgs universitet, Göteborg

En oerhört gedigen och professionell utbildning som rekommenderas med stor entusiasm. Jag gjorde mitt val efter noggrann research och har inte i något avseende känt någon tvekan. Utbildningen levererade på alla områden - gediget innehåll, oerhört välstrukturerad, fantastiska lärare.

Monica Risenius

VD, Kiruna Lappland, Kiruna

Målgrupp

Denna utbildning är utformad för dig som vill ha ut riktigt mycket på kort tid och samtidigt kunna använda din utbildning som grund för certifiering som coach – ifall du skulle vilja det.

Den här utbildningen är för dig som har insett att det är en ICF-utbildning man ska gå om man ska gå en coachutbildning. Den här utbildningen är också för dig som har insett att alla ICF-utbildningar inte är likadana. På vår hemsida kan du hitta hundratals referenser från riktigt nöjda kursdeltagare.

Utbildningen kräver inga förkunskaper, men vi håller ett uppskattat högt tempo för att utnyttja tiden maximalt så att du får ut mesta möjliga av din utbildning.

INNEHÅLL OCH KURSMATERIAL

Under utbildningens gång kommer du att få lära dig det du behöver för att bli en riktigt bra coach, oavsett om du ser utbildningen som ett karriärskifte eller som ett sätt att utvecklas i ditt nuvarande yrkesliv.

Du kommer att få lära dig att använda coachens kärnkompetenser skickligt.

1.       Etik och professionalism

2.       Coachningsöverenskommelsen

3.       Förtroende och tillit

4.       Närvaro och flexibilitet

5.       Aktivt lyssnande

6.       Kraftfulla frågor

7.       Direkt kommunikation

8.       Skapa medvetenhet

9.       Utforma åtgärder

10.     Målsättning och planering

11.     Ansvarstagande och uppföljning

Du kommer också att få lära dig att påverka känslor, åsikter, föreställningar och beteenden – vilket du kommer ha mängder av nytta av utanför coachrollen – både professionellt och privat.

Genom hela utbildningen kommer du att öka din självkännedom och få arbeta med din egen personliga och professionella utveckling.

Gothia Akademis coachutbildning kommer du att kunna använda för att coacha säljare, arbetslösa, sjuka, kollegor, kunder, anställda, par, grupper, barn, chefer, vänner, idrottare eller rätt och slätt – coacha dig själv.

Du kan använda utbildningen för att arbeta med många olika typer av coachning. För dig som siktar på en framtid som professionell coach kommer det finnas mängder av tillfällen för att hitta din nisch och lägga upp en strategi för att nå dina mål.

Ditt kursmaterial är resultatet av 10 års arbete och du får det inbundet som en bok med ditt namn tryckt på.

DIPLOM & CERTIFIERINGAR

Gothia Akademi är ackrediterade av världens största coachorganisation (ICF – International Coach Federation) och Gothia Akademis utbildning Diplomerad Coach är certifieringsgrundande för ACC (första ICF-nivån). Redan när du är klar med utbildningen kommer du att diplomeras som coach och därmed kunna kalla dig Diplomerad Coach.

Det tillkommer inga kostnader för diplomeringen. Om du vill ansöka om ICF-certifiering, gör du det hos ICF och den kostnaden tillkommer alltid oavsett vilken coachutbildning du väljer.

OMFATTNING

Utbildningen består av nio dagar uppdelade på tre tillfällen (3 + 3 + 3 dagar). För att du ska få ut maximalt av dina utbildningsdagar så börjar vi alla utbildningsdagar kl. 08.00 och slutar alla utbildningsdagar kl. 17.00. Utbildningen består alltså av totalt 72 ICF-ackrediterade gemensamma utbildningstimmar. För att du ska få ut det bästa av utbildningen så rekommenderar vi att du mellan utbildningstillfällena lägger 30-60 minuter per vardagskväll på övning och självstudier.

UTBILDARE

Jenny Andersson, Anna Sanderoth Vilkas, Malin Emilsson och Jenny Stolpe.

SPRÅK

Svenska (både undervisning och litteratur)

UNDERVISNINGSMETOD

All undervisning sker ansikte-mot-ansikte i Gothia Akademis egna lokaler i Göteborg. Korta genomgångar varvas med praktisk färdighetsträning och reflektioner för att maximera lärandet.

MÄNGDER MED ANDRA FÖRDELAR

Mentorscoachning

Du kommer att få minst 4 timmars mentorscoachning (individuellt och i grupp).

Personlig feedback

Under utbildningens gång kommer du att få mängder av personlig feedback både från dina kurskamrater och dina lärare.

Finansiering

För privatpersoner erbjuder vi avbetalningar i upp till 24 månader och för småföretagare upp till 12 månader.

Boende

Det är fantastisk roligt att våra deltagare är beredda att resa från Sveriges alla hörn och från våra grannländer. Vi tipsar gärna dig som reser om bra boenden i olika prisklasser.

Fortbildning

Gothia Akademi arrangerar kontinuerligt seminarier, fortbildningsdagar och andra aktiviteter för att du ska få möjlighet att uppdatera dig, nätverka och få inspiration. Det mesta bjuder vi våra tidigare kursdeltagare på helt gratis som rent mervärde – bara för att du hade den goda smaken att välja Gothia Akademi. En utbildning hos Gothia Akademi är mycket mer än ett vackert kursmaterial i bokhyllan, det är ett erbjudande om livslångt lärande.

Vidare studier

Eftersom våra utbildningar är ackrediterade av internationellt välkända och respekterade organisationer så kan du studera vidare, inte bara hos Gothia Akademi, utan i stora delar av världen. Tack vare Gothia Akademis dubbla ackrediteringar har du också en unik möjlighet att bygga på din kompetens hos oss. Se Gothia Akademis Premium-paket.

Jobb

Många som går vår coachutbildning har inga planer på att byta karriär eller börja jobba som coacher, utan gör det för att gör det för att skaffa sig en kompetens som man har nytta av i en mängd yrken. Om du inte tillhör dem utan faktiskt planerar att söka jobb som coach, vet du förmodligen redan att det varken i Sverige eller i resten av världen finns någon annan branschorganisation för coacher som är så välkänd och respekterad som ICF.

välja Gothia Akademis premium-paket istället?

Gothia Akademis utbildning till Diplomerad Coach är en mycket prisvärd kvalitetsutbildning. Den består av den första halvan av Gothia Akademis Premiumpaket.

Om du väljer att läsa hela Premiumpaketet (del 2 heter “Professionell Coach”) så får du ta del av hela den utbildning som sedan 2003 har varit vår stolthet, och som har fått International Coach Federations (ICF) finaste ackreditering (ACTP). Det viktigaste är kanske att du får ytterligare 8 fantastiska utbildningsdagar som syftar att ta din coachning till PCC-nivå. Vi vågar påstå att det inte finns någon annan coachutbildning i Sverige som ens är i närheten av jämförbar med Gothia Akademis Premiumpaket när det gäller förhållandet mellan pris, nöjda kursdeltagare och värdet på utbildningsintygen. Det är visserligen en utbildning som kostar mycket mer än de kortaste och billigaste coachutbildningarna men den är samtidigt extremt prisvärd om du tittar på vad du får för pengarna.

Ibland är det naturligtvis så att pengarna inte räcker till för det allra bästa även om man delar upp betalningen. Ibland är det naturligtvis så att tiden inte räcker till hur gärna man än vill. Det är därför som man sedan 2012 har kunnat välja att gå Gothia Akademis utbildning till Diplomerad Coach. Det gör att du slipper välja mellan “allt eller inget”.

UNDVIK BESVIKELSE – ANSÖK OM PLATS I GOD TID

Eftersom vi bara finns i Göteborg och antalet platser är begränsade, är trycket på våra utbildningar stort. Gör din ansökan i god tid så att du har möjlighet att få en plats till just den utbildning du vill gå. Våra utbildningar brukar vara fullsatta långt innan kursstart. Vi kan tyvärr inte ta emot alla som vill gå och det är lika tråkigt varje gång vi måste neka någon en plats för att utbildningen redan är full – så gör din ansökan i god tid.

“I am still learning.”

Michelangelo

Ansök Tipsa kollega