Henrik Cederheds

Svar på frågor om Förändringsledarutbildningen

VAD ÄR DET FÖR SKILLNAD PÅ FÖRÄNDRINGSLEDARUTBILDNINGEN OCH GRUNDUTBILDNINGEN?

Förändringsledarutbildningen är det tredje och sista steget i den ICF-utbildning – hela vägen upp till MCC-nivå – som vi är ensamma i Sverige om att självständigt kunna erbjuda. Förändringsledarutbildningen är både bredare och djupare än grundutbildningen. Du kommer att bygga vidare på de kunskaper du redan har, få fler verktyg, perspektiv och en klarare förståelse för hur människor fungerar, påverkas och utvecklas. Kort och gott kan man säga att när man gått Förändringsledarutbildningen så har man skördat allt det bästa som Gothia Akademi har att bjuda på när det gäller coachning, teamcoachning, coachande ledarskap och personlig utveckling.

Det är med den här utbildningen som det roliga börjar!

Tomas Amlöv

Egenföretagare, Timelock film AB, Ljungskile

Det är under den här utbildningen man får lära sig de mest intressanta verktygen. Bitarna faller på plats och man får helheten.

Linda Emanuelsson

HR Ansvarig, Tools Sverige AB, Göteborg

Det är givande att ha olika lärare och många demos. Det har ökat förståelsen mycket tydligt om man gör och varför.

Samka Nyberg

Gruppchef, Arbetslivsresurs, Linköping

Kan man gå Förändringsledarutbildningen innan man är klar med sin coachexamination?

Tidigare kunde man det men för att höja nivån ytterligare på förkunskaperna så har vi bestämt att man måste vara klar med sin coachexamination innan man påbörjar Förändringsledarutbildningen.

 

Är det bäst att gå Förändringsledarutbildningen direkt efter grundutbildningen eller att vänta något eller några år?

Det finns fördelar med båda alternativen. Jag avslutade min grundutbildning en torsdag och började på nästa steg dagen efter. Det som var bra med det var att jag hade allting färskt. Sen finns det de som låtit det gå en tid innan de går vidare och tycker att det varit bra att ha det mellanrummet. Jag tycker helt enkelt att du ska låta magen, kalendern och plånboken bestämma vad som blir bäst för just dig.

 

Förväntas det att jag fortfarande kan allt material från grundutbildning när jag börjar Förändringsledarutbildningen – även om det gått flera år sedan jag gick grundutbildningen?

Nej, absolut inte. Du kommer som du är, och du kommer att upptäcka hur mycket, även av de delar som du inte använder till vardags, som finns i dig. Naturligtvis kan det finnas något moment som du under utbildningen kommer att vilja repetera själv men det är absolut inte nödvändigt att sätta sig och plugga inför utbildningen. Sen är det en annan sak att en del väljer att göra det bara för att de är så sugna på att komma igång.

Vad tycker du, Henrik, är det bästa med Förändringsledarutbildningen?

Alla dessa grupper vi har haft har varit helt ljuvliga. Dels beror det på att innehållet är bra, men det beror också på att alla som går Förändringsledarutbildningen har en gemensam grund att stå på och är beredda att investera ytterligare för att ta sig ännu längre. Det är helt enkelt en förmån att få tillbringa tid med den typen av människor. Och då ska man veta att jag är rätt hårt bortskämd med att ha bra människor på utbildningarna, men grupperna som går Förändringsledarutbildningen är speciella.

 

Vad gäller med boka-tidigt-rabatten?

Vill du utnyttja den boka-tidigt-rabatt som numer gäller för alla våra utbildningar så är det fem månader innan kursstart (10% rabatt) respektive tre månader innan kursstart (5% rabatt) som du behöver hålla reda på.

 

När är sista ansökningsdatum?

För att vi ska få med beställningen av din kursbok tillsammans med de andra så behöver vi ha din ansökan tre veckor innan kursstart.

 

Hur ansöker jag?

Ansökan gör du som vanligt via hemsidan. Ansökan är inte bindande förrän du har haft din antagningsintervju, blivit erbjuden en plats och tackat ja till den. Du kan alltså ansöka idag och sen kolla upp allt det praktiska. Ansök här.

“I am still learning. ”

Michelangelo

Ansök Infoträffar