Online

Med anledning av de allmänna råd som Folkhälsomyndigheten kom ut med 1 april 2020 så planerade vi för att låta en samarbetspartner erbjuda en online-version av vår steg-1-utbildning. Det visade sig dock att Intresset för online-utbildning var svagt. Samtidigt har intresset för våra covid-19-anpassade på-plats-utbildningar varit stort.

Från och med påsk bytte vi till en större utbildningslokal och fördubblade avståndet mellan kursdeltagarna. Vi införde samtidigt bordsservering för fikapauserna, ökar avstånden mellan borden och satte färre stolar per bord. Tillsammans med alla våra andra corona-åtgärder gör det att de som väljer att gå Gothia Akademis utbildningar under resten av 2020 kommer kunna göra det – förvissade om att vi håller minst lika hög kvalitetsnivå som vanligt, och minst lika hög corona-nivå som den som förväntas av butiker, restauranger, skolor och arbetsplatser. Nu har Folkhälsomyndigheten dessutom varit tydliga med att resor för studier räknas som nödvändiga resor och alltså inte är ett hinder för långväga resenärer.

 

Om det osannolika skulle hända

Vi bedömer det inte som troligt, men om det mot för modan skulle komma ett förbud som omöjliggör på-plats-utbildningar så kommer vi erbjuda våra deltagare att välja mellan att 1) fullfölja utbildningen på planerade datum fast online genom vår samarbetspartner, eller 2) flytta sin utbildningsplats till ett senare kursstart. Skulle det osannolika hända så finns det alltså två bra lösningar att välja mellan.

“I am still learning.”

Michelangelo

Ansök Tipsa kollega