VART vänder jag mig för att få klarhet i vad som gäller för att skaffa, eller förnya, en ICF-certifiering ?

Vi har sammanställt svar på några vanliga frågor nedan. Förhoppningsvis räcker det för att du ska veta vad du ska göra. Om inte så hjälper ICF gärna till med att reda ut kvarstående frågetecken:)

Vad är det som ger CCE-poäng?

Det som ger CCE-poäng är:
  • ICF-ackrediterad utbildning (som Diplomerad Coach, Professionell Coach och vår Förändringsledarutbildning). På coachfederation.org kan du filtrera ut och hitta ICF-ackrediterade utbildningar som ger CCE-poäng. Det finns även de som går att göra online.
  • Om du är med på ICF:s träffar får du CCE-poäng. Det finns chapter (avdelningar som arrangerar träffar) i Göteborg, Malmö och Stockholm. Sedan något år tillbaka finns även ett cyber chapter med möten online.
  • Du får även CCE-poäng vid ICF:s nationella och internationella konferenser. För att hitta information om dessa går du in på icfsverge.se eller coachfederation.org. De nationella konferenserna arrangeras två gånger om året – en gång på våren och en gång på hösten. De internationella konferenserna arrangeras vartannat år och kallas Converge. Det går också bra att besöka andra länders nationella konferenser, så länge du förstår språket.
  • ICF Advance är ICF:s onlineutbildning med föreläsningsserier.  Det går fint att köpa dessa i efterhand och här kan du hitta dessa från 2014 ända fram till 2018.
  • ICF Business Development Series är ICF:s onlineutbildning för att hjälpa dig att bygga en hållbar och framgångsrik coachningsverksamhet.

Observera att det finns två typer av CCE-poäng: ”Core Competencies” och ”Resource Development”.I ansökningsformuläret står det hur många CCE i Core Competencies du måste ha och hur många CCE det är OK att du har i Resource Development. De CCE du får när du går din utbildning hos Gothia Akademi är alla i Core Competencies.

Hur vet jag hur  många CCE-poäng jag har?

På ditt diplom från Gothia Akademi står det exempelvis 136 timmar och det är detsamma som 136 CCE-poäng i Core Competencies. Har du utbildningar från andra ICF-ackrediterade utbildningar bör du kolla upp hur många av CCE-poängen som är i Core Competencies respektive Resource Development.

Vilken bokstavskombination (path) ska jag välja när jag certifierar mig?

Bokstavskombinationerna visar vilken typ av utbildning du har gått. Har du gått:
  • Diplomerad Coach väljer du ACSTH
  • Premiumpaketet, Professionell Coach eller Förändringsledarutbildningen väljer du ACTP.
  • En CCE-utbildning via annan ICF-ackrediterad utbildning, så väljer du CCE.
Vilken du har ser du också på ditt diplom.

“I am still learning. ”

Michelangelo

Ansök Infoträffar