Ta dina kunskaper till mästarnivå

Ansök här

Gothia Akademis

Masterutbildning

Denna utbildning är andra halvan av vad Gothia Akademi har att erbjuda för dig som verkligen vill skapa hållbara och kraftfulla resultat. Du får förståelser och insikter för hur du integrerar allt du lärt dig och tar det vidare till en helt ny nivå. Om du gillade din tidigare utbildning hos oss, så kommer du att älska mastern.

Fyra mycket goda skäl

Det finns många goda skäl att gå den här utbildningen. Här är fyra:

Skapa din egna unika stil
Du utvecklar din egna stil som coach och tar vara på alla dina tidigare erfarenheter och styrkor. Känslan blir ofta att man landar ännu mer i sig själv, får en djupare förståelse för värderingar, föreställningar och systemet som styr våra tankar, känslor och handlingar. Du kommer åt kärnan för att driva förändring på ett nytt sätt. Genom hela utbildningen kommer du att öka din självkännedom och arbeta med din egen personliga och professionella utveckling.

Gothia Akademis bästa utbildning
Det här är, helt enkelt, den utbildning som får allra högst betyg av våra deltagare.

Riktigt bra kurskamrater
Vi vet att du som gått utbildning hos Gotha Akademi är bortskämd med bra kurskamrater. Mastern blir ändå strået vassare. Oavsett om man kommer direkt från grundutbildningen eller om det var länge sedan man gick grundutbildningen, så delar alla som går mastern ett genuint intresse för ämnet. Det blir en ljuvlig miljö för lärande.

Värdefulla intyg och certifieringar
Utbildningen är godkänd av både ICF och INLPTA och gångbar såväl nationellt och internationellt. Det innebär att det inte bara är innehållet som gör den här utbildningen speciell. De utbildningsintyg du får med dig är också något alldeles extra.

Tipsa en vän:

Det är med den här utbildningen som det roliga börjar!

Tomas Amlöv

Egenföretagare, Timelock film AB, Ljungskile

Det är i mastern man får lära sig de mest intressanta verktygen. Bitarna faller på plats och man får helheten.

Linda Emanuelsson

HR Ansvarig, Tools Sverige AB, Göteborg

Det är givande att ha olika lärare och många demos. Det har ökat förståelsen mycket tydligt om man gör och varför.

Samka Nyberg

Gruppchef, Arbetslivsresurs, Linköping

Målgrupp

Utbildningen vänder sig till dig som redan har gått någon av Gothia Akademis längre utbildningar (ca 20 dagar) och vill ha mer av det goda.

Innehåll och kursmaterial

Under utbildningens gång kommer du att få lära dig allt du behöver för att bemästra detta kunskapsområde. Utbildningen tar vid där din grundutbildning slutade och bygger vidare på dina kunskaper inom kommunikation och praktisk beteende-psykologi. Din verktygslåda kommer att fyllas på och du kommer att på ett mycket påtagligt sätt utveckla det du har ”i ryggmärgen”. Det vill säga de färdigheter för att förstå, påverka och utveckla människor, som du alltid bär med dig.

Under din masterutbildning kommer du bland mycket annat att få lära dig hur du kan använda skickliga personer inom olika områden för att göra egna framgångsmodeller. Framgångsmodellerna kan användas som ett effektivt sätt att själv utveckla skicklighet inom samma område. Detta är modellering – själva ursprunget till många av de verktyg och modeller som gjort den här utbildningen unik.

I ditt kursmaterial för mastern ingår också Gothia Akademis senaste material från grundutbildningen.

En termin – fristående

Utbildningen består av två terminer. Vilken som helst av dessa två terminer kan läsas fristående.

Vårterminen 2018: 9 dagar, 30 000 kr + moms

Höstterminen 2018: 9 dagar, 30 000 kr + moms

Ur vårterminens innehåll:

 1. Coachningsverktyg från experter som Anthony Robbins, John Grinder, Judith Delozier, Tad James och Robert Dilts.
 2. Förändring på djupet
 3. Formuleringar för argumentation och föreställningsförändring
 4. Bli av med en begränsande självbild
 5. Effektiv presentationsteknik
 6. Förändring på olika nivåer
 7. Evidensbaserade psykologiska metoder för påverkan på autonoma nervsystemet
 8. Avancerade submodaliteter
 9. Verktyg för skräddarsydd påverkan
 10. Frågor som driver oss

Ur höstterminens innehåll:

 1. Modellering och ett eget modelleringsprojekt
 2. Designa egna verktyg
 3. Förstklassiga kreativitetsstrategier
 4. Värderingar och värderingssystem
 5. Grupp-perspektiv
 6. Tumregler för effektiv problemlösning
 7. Systemtänkande
 8. Kartesiska frågor

Två terminer – tillsammans

Tillsammans utgör dessa två terminer den andra halvan av vad Gothia Akademi har att bjuda på när det gäller coachning och praktisk psykologi. Båda terminerna innehåller fantastiska verktyg för att förstå, påverka och utveckla både sig själv och andra. Ska man ändå göra någon skillnad mellan de båda terminerna så kan man säga att höstterminen är mer inriktad på coachning och vårterminen mer inriktad på praktisk psykologi. Men som sagt, båda terminerna innehåller både ock.

Utbildningsintyg

Efter vårterminen: Certifierad NLP Coach (INLPTA) *

Efter höstterminen: Diplomerad Förändringsledare (ICF-ackrediterad utbildning) **

Efter hela mastern: Certifierad NLP Business Master Practitioner (INLPTA)

 

* Denna certifiering är inte tillgänglig för dem som gick utbildningen 2012 eller tidigare och har gått NLP Practitioner (men inte den fyra dagar långa påbyggnadsutbildningen till “coach med NLP-inriktning” som fanns då). Om du tillhör dem, så kommer du istället få ett ICF-intyg som “Diplomerad Coach”. Detta intyg uppfyller utbildningskravet för certifiering som coach hos ICF. Så det blir bra i alla fall.

** Med den här utbildningen är Gothia Akademi ensamma i Sverige om att självständigt kunna erbjuda coachutbildningar hela vägen upp till ICF:s högsta certifieringsnivå (MCC).

Stort extra värde – 2010 eller tidigare

Gick du Gothia Akademis coachutbildning 2010 eller tidigare? I så fall tillhör du dem som gick utbildningen när vi höll till på Avenyn (eller på Erik Dahlbergsgatan i Vasastaden). Det var innan utbildningen blev ackrediterad av International Coach Federation (ICF). I så fall innebär det också att du får ett stort extra värde på köpet när du går mastern. När du har gått hela masterutbildningen så kommer du nämligen att ha fått de delar som numer ingår i grundutbildningen. Och därför kommer vi att se till att du får möjlighet att, utan extra kostnad, få de ICF-intyg som numer är en del av Gothia Akademis ettåriga coachutbildning. Vilket gör att du kan kalla dig:

Diplomerad Coach

Diplomerad Professionell Coach

… och, i den mån din erfarenhet tillåter, också bli certifierad av ICF som:

ICF Associated Certified Coach

ICF Professional Certified Coach

ICF Master Certified Coach

Mängder med andra fördelar 

Förstudiepaket i samband med anmälan
Anmäl dig minst 5 månader innan kursstart till hela mastern, så får du ett förstudiepaket för frivilliga förstuder (värt 1 000 kronor).

Boka-tidigt-erbjudande (en termin)
5 månader: Ansök till någon av terminerna senast fem månader innan kursstart och få 10% rabatt

3 månader: Ansök till någon av terminerna senast tre månader innan kursstart och få 5% rabatt.

Boka-tidigt-erbjudande (hela mastern)
5 månader: Ansök till hela mastern minst fem månader innan kursstart, betala 15% av kursavgiften i anmälningsavgift, betala resterande del av kursavgiften 30 dagar innan kursstart och få 15 % rabatt på kursavgiften. Vill du dela upp betalningen så blir rabatten istället 10 %.

3 månader: Ansök till hela mastern minst tre månader innan kursstart, betala 10% av kursavgiften i anmälningsavgift, betala resterande del av kursavgiften 30 dagar innan kursstart och få 10 % rabatt på kursavgiften. Vill du dela upp betalningen så blir rabatten istället 5 %.

Finansiering
Du kan delbetala utbildningen i upp till 18 månader från din anmälan, dock inte längre än till samma månad som utbildningen slutar. I samband med din anmälan betalar du 20% kontantinsats. Resterande delar betalar du jämnt fördelat över önskat antal månader. Inga andra avgifter eller räntor förutom en uppläggningsavgift på 200 kr + moms tillkommer.

Mentorscoachning
Du kommer att få minst 5 timmars mentorscoachning (individuellt och/eller i grupp).

Personlig feedback
Under utbildningens gång kommer du att få mängder av personlig feedback både från dina kurskamrater och dina lärare.

Jobb
De flesta som går mastern gör det för att de vill åt kompetensen, utvecklas som person och bli en ännu vassare yrkesmänniska. En och annan planerar att starta eget eller att söka jobb som coach. De finaste utbildningsbevis på kompetens inom det här området, är de som du kan få genom den här utbildningen.

Utspridd så att den passar resten av livet
Alla utbildningsdagar är i Göteborg och utbildningen är fördelad över nästan ett helt år. Det är bra för dig som måste ta semester för att gå utbildningen. Det är också bra för dig som får gå utbildningen på arbetstid, men har svårt att vara borta från jobbet.

Utbilda andra
Utbildningen är inte bara en förutsättning för att kunna gå utbildar-utbildningen och självständigt utbilda och certifiera andra i ämnet. Redan när du är klar med denna utbildning är det möjligt att delta som utbildare på dessa utbildningar. Gothia Akademi kommer att behöva fler utbildare inom de närmaste åren!

Frågor och svar

Här hittar du Henrik Cederheds svar på vanliga frågor om mastern.

“I am still learning.”

Michelangelo

Ansök Tipsa kollega