ICF-certifiering (ACC) steg för steg

Den här instruktionen är för dig som har gått Gothia Akademis utbildning Diplomerad Coach och vill ICF-certifiera dig som coach.

 

Mentorlogg

För att kunna ansöka om ICF-certifiering så behöver du, förutom din utbildning, tio timmar mentorcoachning (minst tre timmar individuellt). I din utbildning ingår fyra timmars mentorcoachning i grupp och en timme individuellt. Dessa bokför du i din mentorlogg. För att kunna ansöka om ICF-certifiering så behöver du alltså fylla på med ytterligare fem mentortimmar. Det kan du göra på tre sätt:

1) Gå den andra delen av Gothia Akademis premiumutbildning i coachning. Då ingår alla mentortimmar du behöver.

2) Kontakta Jenny Andersson eller Anna Vilkas. Som utbildad hos Gothia Akademi har du ett specialpris på mentorscoachning hos dem.

3) Fråga någon du känner, som redan är ICF-certifierad, om de kan tänka sig att du gör mentorcoachning med dem – mot en ersättning som ni kommer överens om.

 

Klientlogg

För att kunna ansöka om ICF-certifiering så behöver du, förutom din utbildning, 100 timmars erfarenhet av coachning. Från och med 1 oktober 2015 måste dessa 100 timmar vara efter att du påbörjade din utbildning. Genom att du deltagit i utbildningen har du fått 15 timmars erfarenhet när du coachat dina kurskamrater. Dessa bokför du som betald coachning eftersom utbyte av tjänster räknas som betald coachning.

 

Ansök

När du har tio timmar i din mentorlogg och 100 timmar i din klientlogg så går du till coachfedration.org och ansöker först om medlemsskap (om du inte redan är medlem) och sen ansöker du om din ICF-certifiering. Bara att följa instruktionerna. Medlemskap för ett globalt medlemsskap under ett år kostar 245 dollar och certifieringen kostar 300 dollar för medlemmar.

 

“I am still learning.”

Michelangelo

Ansök Tipsa kollega